محصولات
    شرکت ها
        مرتب سازی بر اساس :

          خرید تولوئن

          تولوئن حلالی پرکاربرد می باشد که در دو گرید صنعتی و شیمیایی تولید و عرضه شده، و مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به گستره ی پهناور کاربردهای این محصول دور از ذهن نیست که برای کسب و کار خود نیاز به خرید تولوئن داشته باشید. در این صورت سایت مناسبی را برای سرزدن و مطلب مناسبی را برای خواندن انتخاب کرده اید.

          خرید تولوئن برای آن دسته از خریدارانی که قصد استفاده از این ماده را در تولیدات و صنایع خود دارند، یک مرحله ی بسیار پراهمیت و بسیار تاثیرگذار بر کیفیت محصول نهایی می باشد. همچنین با توجه به سمیت این ماده خرید تولوئن از مراکز معتبر در بسته بندی های مطمئن حتی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

          شرکت آنلاین شیمی بازار با ارائه ی بستری برای معرفی فروشندگان و توزیع کنندگان معتبر، به خریداران این محصول کمک می کند، تا خرید تولوئن را به یکی از تجربه های موفق خود تبدیل کنند.

          با استفاده از سایت شیمی بازار خریداران محترم می توانند از میان فروشندگان قابل اطمینانی که در یک لیست ارائه می شوند، فروشنده ی مد نظر خود را برای خرید تولوئن در اندازه ها و بسته بندی های مختلف و مطمئن،انتخاب کرده، از آنان قیمت روز را استعلام کنند و سپس بدون واسطه خرید خود را انجام دهند.

          تولوئن

          یک حلال پرکاربرد؟ ماده ای شیمیایی که از آن به عنوان یک ماده اولیه برای تولید سایر مواد شیمیایی استفاده می شود؟ روی صحبت ما امروز از هیدروکربنی آروماتیک می باشد که در صنایع مختلف، به صورت مستقیم و غیرمستقیم کاربردهای بسیاری دارد. تولوئن به عنوان یک حلال شیمیایی و صنعتی، از مواد شیمیایی و ملزومات پراهمیت در بسیاری از تولیدات شیمیایی می باشد که در دو گرید شیمیایی و صنعتی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

          حالا که مشغول مطالعه این مطلب هستید یعنی در مورد این حلال شیمیایی کنجکاو هستید، سوال هایی در این زمینه برایتان ایجاده شده است و یا حتی قصد خرید تولوئن را دارید. در ادامه با یکدیگر با مرور خواص شیمیایی و فیزیکی تولوئن به سوالی چون تولوئن چیست؟ پاسخ می دهیم و بیشتر با مواردی چون کاربردهای تولوئن، فواید تولوئن و مضرات و خطرات تولوئن آشنا می شویم.

          تولوئن چیست؟

          شاید بهترین راه برای پاسخ به سوال تولوئن چیست؟ اشاره به خانواده ی شیمیایی آن باشد. تولوئن یک هیدروکربن است که با دارا بودن یک حلقه بنزن در ساختار شیمیایی خود آروماتیک به حساب می آید. مثل هر حلال شیمیایی دیگری مایع بوده و شفاف و بی رنگ می باشد. بوی تولوئن قابل توجه و مشخص بوده و به خوبی به یاد می ماند. این حلال پرکاربرد شیمیایی، در آب نامحلول است. تولوئن با هیدروکربنی با هفت کربن و هشت هیدروژن می باشد که از اتصال یک گروه متیل به یک گروه فنیل سنتز شده است.

          از کاربردهای اصلی تولوئن علاوه بر استفاده به عنوان حلال صنعتی و شیمیایی، می توان به استفاده از گرید شیمیایی آن برای تولید سایر محصولات شیمیایی اشاره کرد.یکی از مهم ترین مواردی که باید برای خرید تولوئن از آن آگاه شد، کاربردهای این محصول می باشد که در ادامه ی همین مطلب به کاربردهای بیشتر آن به صورت جزئی تر اشاره خواهیم کرد.

          تولوئن به طور طبیعی در روغن خام وجود دارد. طی فرآیند ساخت بنزین و سایر سوخت های فسیلی، برخی مواد جانبی تولید می شوند که تولوئن یکی از آن هاست. این ماده همچنین به عنوان یک ماده جانبی در فرآیند تهیه کک از ذغال سنگ نیز تولید می شود.

          تولوئن مثل بسیاری دیگر از حلال ها، مایعی آتش گیر به حساب می آید و دارای خاصیت ضد قارچ و ضد کپک می باشد.

          تولوئن ماده ای سمی به حساب می آید. به گونه ای که در صورت ورود به بدن انسان می تواند بر سیستم عصبی مرکزی اثرهای جبران ناپذیری داشته باشد.

          تولوئن مانند هر حلالی، به طور کلی مایع است گرچه فرم جامد آن ظاهری سفیدرنگ با بلورهای سوزنی شکل دارد.

          خواص شیمیایی و فیزیکی تولوئن

          نامتولوئن(متیل بنزن)
          دیگر نام هافنیل متان، تولوئول و آنیسِن
          فرمول شیمیاییC6H5CH3 یا C7H8
          CAS number108-88-3
          جرم مولی92/1381 گرم بر مول
          شکل ظاهریمایع بی رنگ
          دمای ذوب178/2 درجه سانتی گراد
          دمای جوش383/8 درجه سانتی گراد
          نقطه اشتعالتقریبا 4 درجه سانتی گراد
          چگالی0/8669 گرم بر میلی لیتر دمای 20درجه

          تولوئن قابلیت اختلاط خوبی با بسیاری از حلال های آلی دارد. با توجه به چگالی بسیار کم آن و همچنین انحلال پذیری پایین تولوئن در آب، جالب است بدانید این محلول بر روی سطح آب شناور شده و می ماند و گرچه چگالی کمتری از آب دارد اما بخارات آن سنگین تر از هواست. تولوئن به صورت مایع در مجاورت با هوا، به بخار تبدیل می شود.

          با توجه به وجود یک حلقه بنزنی در ساختار این ماده، تولوئن به طور کلی دارای خواصی مشابه بنزن می باشد، گرچه به مراتب کم خطرتر از بنزن می باشد. این ماده ی نسبتا سمی، خورنده نیست و با اسید و بازهای رقیق واکنش نمی دهد. همچنین تولوئن مانند سایر آروماتیک ها در برابر اکسیداسیون مقاوم است. برای صحبت از میزان واکنش پذیری آن می توان گفت که تولوئن در شرایط رادیکال آزاد، وارد واکنش های هالوژناسیون می شود.

          تولوئن در دو گرید صنعتی و شیمیایی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای خرید تولوئن نیز هر دو گرید به بازار عرضه می شوند.

          مولکول تولوئن قطبی است و یا ناقطبی؟

          حالا که از بیشتر خواص شیمیایی و فیزیکی تولوئن حرف زدیم و آشنایی نسبی ای با آن پیدا کردیم شاید سوال ایجاد شود که مولکول تولوئن قطبی است و یا ناقطبی؟ پاسخ این سوال این است از آنجایی که تفاوت الکترونگاتیوی میان دو اتم کربن و هیدروژن بسیار کم است و قابل توجه نیست، تولوئن مانند بسیاری دیگر از هیدروکربن ها قطبیت بسیار ناچیزی دارد به حدی که می توان آن را ناقطبی دانست.

          روش تولید تولوئن

          تولوئن یکی از محصولات جانبی فرآیندهای شیمیایی مرتبط با بنزین و برخی دیگر از سوخت های فسیلی می باشد. این ماده به طور طبیعی و البته به مقدار کم در بنزین خام حضور دارد که به وسیله مجموعه ای از فرآیندها از نفت جداسازی شده و استخراج می شود. که در نهایت این فرآیندها، به عنوان آخرین مرحله تولید تولوئن این ماده توسط فرآیند تقطیر و یا استخراج به کمک حلال های خاصی جداسازی می شود.

          یکی دیگر از روش های تولید تولوئن تولید آن در آزمایشگاه می باشد. برای تولید این ماده در آزمایشگاه ابتدا داخل یک لوله آزمایش با حجم زیاد و قابل توجه، دو میلی لیتر بنزن مایع بریزید. سپس چند قطره یدید متیل و 0/4 گرم آلومینیوم کلراید پودری شکل به آن اضافه کنید. سپس این مخلوط را به آرامی و دقت حرارت دهید. در این مرحله باید یک کاغذ تورنسل در بالای لوله قرار دهید و حرارت دادن را تا هنگامی که از رنگ آبی به رنگ سرخ تغییر رنگ بدهد ادامه دهید. سرخ شدن کاغذ تورنسل نشان دهنده پایان واکنش می باشد.

          دیگر روش های تولید تولوئن به کمک فرآیند تقطیر آزئوتروپی و کراکینگ بخار هیدروکربن های مایع می باشد.

          در فرآیند تقطیر آزئوتروپی از محلول آب متیل کتون و یا از متانول برای تولید تولوئن استفاده می کنند. در حالی که در روش دیگر، به کمک کراکینگ هیدروکربن های نفتا محصولاتی را تهیه می کنند که تولوئن یکی از آن هاست.

          جالب است بدانید علاوه بر حضور در ترکیبات نفت خام، تولوئن به صورت طبیعی در روغن دانه کاج نیز وجود دارد.

          تاریخچه تولوئن

          خریداران تولوئن بدانید اولین بار حدود 185 سال پیش در دهه سوم قرن نوزدهم، در لهستان، شیمیدانی به نام فیلیپ والتر تولوئن را از دانه های کاج استخراج و به جامعه علمی معرفی کرد. در تاریخچه تولوئن تا مدت ها، بسیار دورتر از سوخت های فسیلی، این ماده ارزشمند از گیاهانی چون گل حنا و کاج استخراج می شد. تا سال 1850 که شیمیدانی فرانسوی تولوئن را به کمک تقطیر چوب هیدروکربنی استخراج کرد و آن را تولوئن نامگذاری کرد.

          انواع تولوئن

          تولوئن به طور کلی در دو گرید صنعتی و شیمیایی تولید و عرضه می شود. گرچه انواع تولوئن به این دسته بندی دوتایی محدود نمی شود. تولوئن صنعتی خود نیز به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

          1. درصد خلوص 96: گرید تجاری
          2. درصد خلوص 98/5 تا100: گرید نیتراسیون
          3. درصد خلوص 99: گرید تی دی آی (TDI)

          کاربردهای تولوئن

          در صنایع تولید محصولات شیمیایی ای چون انواع لاستیک، پلاستیک، نایلن، مایعاتی چون رنگ، رقیق کننده های رنگ، تینر، درزگیرها، چسب، انواع لاک از جمله لاک ناخن مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به کاربردهای تولوئن در تولید رنگ و جوهرها، می توان آن را یکی از حلال های معروف صنعت چاپ دانست.

          از تولوئن در صنعت تهیه محصولات چرمی برای واکس و برنزه سازی چرم استفاده می شود.

          یکی از عملکردهای تولوئن به عنوان حلال، علاوه بر حل کردن، کمک به خشک شدن بسیاری از محصولات نیز می باشد. به همین منظور کاربردهای صنعتی خاص خود را دارا می باشد که عبارتند از:

          • صنایع تولید سوخت های هوانوردی و خودروها
          • صنایع تولید محصولات پلاستیکی
          • صنایع تولید ملات آسفالت به عنوان رقیق کننده
          • در صنایعی که طی فرآیندهای شیمیایی خود یک مرحله را به استخراج اختصاص می دهند به عنوان ضدعفونی کننده
          • صنایع تولید زایلین
          • صنایع تولید برخی از انواع فوم
          • صنایع تولید مواد منفجره مانند تی ان تی به عنوان ماده افزودنی
          • در صنایع تولید مرکب های سلولزی و لعاب ها به عنوان رقیق کننده
          • صنایع ساخت سیمان
          • صنایع ساخت انواع تمیزکننده های صنعتی فلزات
          • صنایع آرایشی در محصولات مرتبط با ناخن
          • در آزمایشگاه های بیولوژیک برای شکستن گلبول های قرمز خون
          • در فرآیند ساخت فنل و کاپرولاکتام
          • در فرآیند تولیدات پتروشیمی به عنوان پیش ماده زایلین و بنزن

          از تولوئن به عنوان یک افزودنی مفید در فرآیند تولید بنزین استفاده می کنند تا رتبه های اکتان سوخت را بهبود ببخشند.

          اگر با توجه به کاربردهای گسترده این ماده نیاز به خرید تولوئن داشتید، در ادامه برای یک خرید موفق به کمک سایت شیمی بازار نیز شما را راهنمایی می کنیم.

          گرچه کاربردهای تولوئن به این صنایع و محصولات محدود نمی شود. این صنایع از تولوئن به صورت مستقیم استفاده می کنند. گرچه با توجه به اینکه از تولوئن برای تهیه مواد شیمیایی پرکاربرد دیگری چون، بنزن، بنزوئیل کلراید، اسید بنزوئیک، پلی اورتان و سنتز تری نیترو تولوئن و همچنین تولوئن دی ایزوسیانات و بسیاری دیگر از مواد شیمیایی استفاده می شود، می توان گفت کاربردهای تولوئن بسیار وسیع و پراهمیت می باشد.

          گفتنی است تولوئن، این ماده سمی دستی در صنایع دارویی نیز دارد و برای تولید برخی از داروهای استنشاقی برای زدودن سموم از آن استفاده می شود. همچنین در برخی از کارخانه های تولید سوسیس و کالباس نیز در بخشی از فرآیندهای تولید مورد استفاده قرار می گیرد.

          با توجه به گستردگی کاربردهای این محصول و اهمیت آن در بسیاری فرآیندهای شیمیایی برای تولید مواد شیمیایی، اغراق نیست اگر بگوییم خرید تولوئن از آن دسته خریدهایی در دسته مواد شیمیایی قرار می گیرد که باید با دقت انجام شود.

          جایگزین تولوئن

          مانند هر ماده شیمیایی پرکاربرد دیگری، دلایل بسیاری وجود دارند که به یک ماده برای جایگزینی تولوئن بیاندیشیم. معروف ترین جایگزین تولوئن ترپن می باشد که در مقایسه با بسیاری دیگر از حلال ها، حلال خوبی به حساب می آید. گرچه در حضور برخی مواد شیمیایی مانند گازوئیل و یا نفت سفید، بهترین عملکرد خود را از دست می دهد و قابل مقایسه با تولوئن نیست.

          ایمنی استفاده از تولوئن

          جای نگرانی و ترس نیست اما از آنجا که این حلال می تواند در موارد بسیار اندکی موجب مرگ شود، این بخش از این مطلب شاید کمی طولانی شود. گرچه آگاهی به ایمنی استفاده از تولوئن و رعایت احتیاط حین استفاده از آن کار سختی نیست و می تواند حوادث ناخواسته جلوگیری کند و قبل از خرید باید به این نکات توجه کرد.

          به طور کلی عوارض استفاده از یک ماده شیمیایی به چند مورد محدود می شود. ممکن است آن ماده و یا بخارات آن را تنفس کنیم، آن را ببلعیم و یا پوست و چشمانمان در معرض تماس با آن قرار گیرند. مهم ترین موارد ایمنی استفاده از تولوئن نیز به همین چند دسته تقسیم می شوند.

          اگر چشم در معرض این ماده و یا بخارات آن قرار گیرد، ممکن است تحریک شده و در آن ناحیه احساس سوزش ایجاد شود. در این صورت دریافت مراقبت و درمان های پزشکی بسیار مورد اهمیت است.

          اگر این اتفاق افتاده و چشم با تولوئن تماس پیدا کرد، به سرعت مواد شیمیایی را از چشم پاک کرده و به آرامی به کمک آب به مدت پنج دقیقه چشم ها را در حالی که پلک ها کاملا باز است بشویید. در ادامه برای دریافت درمان و مراقبت های پزشکی به درمانگاه مراجعه کرده و یا با اورژانس تماس بگیرید.

          اگر پوست در معرض تماس این ماده قرار گیرد، ممکن است تحریک شده و در صورت تماس مکرر پوست کاربر با تولوئن، به سبب جذب این مادهترک های پوستی و یا خشک شدگی را تجربه کند. در بیشتر مواقع این ماده موجب بروز واکنش های آلرژیک نمی شود.

          اگر این اتفاق افتاد و پوست با تولوئن تماس پیدا کرد، به سرعت مواد شیمیایی را از سطح پوست پاک کرده و به آرامی و به کمک آب گرم و صابون به مدت پانزده تا بیست دقیقه محل را بشویید. در ادامه برای دریافت درمان و مراقبت های پزشکی به درمانگاه مراجعه کرده و یا با اورژانس تماس بگیرید.

          در صورت لزوم استفاده از این حلال صنعتی بهتر است لباس های ایمن و مناسب پوشیده شود.

          استنشاق تولوئن و بخارات آن می تواند موجب تحریک دستگاه تنفسی شود. تنفس غلظت قابل توجهی از تولوئن موجب بروز برخی ناراحتی های جسمی می شود که عبارتند از: سردرد، ضعف، سستی و خستگی، اختلال دز زمان واکنش، اختلال در هماهنگی و اختلال در حافظه و در برخی موارد موجب بروز افسردگی.

          در صورت استنشاق این ماده فرد را از محیط خارج کنید و برای دریافت درمان و مراقبت های پزشکی با اورژانس تماس بگیرید. توجه کنید که در صورت وجود بخارات در محیط احتمال آتش سوزی بالاست در نتیجه باید همه محیط آلوده را ترک کنند.

          بلع تولوئن می تواند موجب ناراحتی های جسمی جبران ناپذیری شود. بلع و جذب این ماده به بدن می تواند موجب آسیب به دستگاه عصبی مرکزی شده. همچنین جذب آن به وسیله ریه ها ممکن است موجب پنومونیت و عفونت شیمیایی شده و حتی در مواردی کشنده باشد.

          اگر این اتفاق افتاد و کاربرد تولوئن را بلعید، به او کمک کنید تا بدون خطر آسپیراسیون استفراغ کند. برای این کار باید کاربر را به جلو خم کنید. در صورتی که احساس استفراغ در فرد بروز پیدا نکرده بود دهان او را به خوبی بشویید. پس از استفراغ نیز باید دهان به خوبی شسته شود. در ادامه برای دریافت درمان و مراقبت های پزشکی به درمانگاه مراجعه کرده و یا با اورژانس تماس بگیرید.

          معمولا رایج ترین آسیب های ناشی از تولوئن مربوط به استنشاق آن می باشد. برای استفاده از این محصول دقت کنید و همچنین از ماسک و لباس های محافظ مناسب استفاده کنید.

          قیمت تولوئن

          علاوه بر کیفیت و کاربرد و گرید مصرفی، یکی دیگر از نکاتی که باید حین خرید تولوئن مورد توجه قرار گیرد، قیمت تولوئن می باشد. گرچه قیمت این محصول هر روزه تحت تاثیر بسیاری از فاکتورها تغییر می کند. برای اطلاع از قیمت تولوئن به صورت دقیق و به روزمی توانید به وسیله گزینه ای که برای درخواست قیمت در سایت شیمی بازار طراحی شده است، با فروشندگان معتبر به صورت مستقیم ارتباط بگیرید.

          جالب است بدانید با توجه به افزایش کاربرد تولوئن در تولید بنزین و یا بهبود شماره اکتان سوخت ها، این محصول یک ماده شیمیایی باارزش تلقی شده و خرید تولوئن دارای بازار گرم و فعالی می باشد.

          فرم استعلام قیمت
          ثبت اطلاعات
          logo-samandehi