محصولات
    شرکت ها
        مرتب سازی بر اساس :

          آهار

          نام آهار را کجا شنیده اید که الان برای شناخت بیشتر آن، این مطلب را جستجو کردید؟ نه، گل آهار نه. در مورد روستایی اطراف تهران هم صحبت نمی کنم، در مورد فرآیندی حین تولید پارچه و نساجی حرف می زنم که توجه شما را به آهار جلب کرده است.

          احتمالا اگر کمی فکر کنید متوجه می شوید که آهار معمولا در کنار چه نام های آشنایی شنیده می شود. درست است؛ فرش، پارچه و یا به طور کلی منسوجات. هنگامی که نام پارچه در میان است، اولین چیزی که به ذهن خطور می کند تار و پود و رنگ و طرح است، و هنگامی که حرف از فرش می باشد، به تار و پود، تراکم و نقشه ی فرش هم اضافه می شود. درحالی که برای هرکدام مرحله و ویژگی مهم تری هست که می تواند بر کیفیت و طول عمر آن ها بسیار اثرگذار باشد. آهار.

          در این متن با پاسخ به این سوال که آهار چیست؟ و بررسی آهار و فرش، آهار و پارچه و مطالعه ی ویژگی های آهار با آهار و خرید و فروش آهار و کاربردهایش آشنا می شویم.

          آهار چیست؟

          برای پاسخ به این پرسش که آهار چیست؟ می توان گفت که ماده ای است مایع، که از نشاسته، صمغ، کتیرا و یا لعاب خطمی (و یا ختمی) تولید می شود و در فرآیند تولید منسوجات استفاده می شود تا آن را محکم و براق کند. از آهار برای بهبود کیفیت و افزایش استحکام پارچه و فرش استفاده می شود. می دانیم که نخ ها و تار و پود و هر بافت این چنینی همواره تحت کشش هستند؛ اینجاست که آهار و استفاده از آن پراهمیت می شود. برای جلوگیری از پارگی های احتمالی و کاهش پرزدهی از آهار استفاده می شود که منجر به افزایش طول عمر و همچنین بهبود بازدهی محصول نیز می شود. فرآیند آهار مقاومت سایشی نخ را افزایش می دهد که موجب کاهش گسیختگی نخ می شود.

          پس به طور کلی می توان گفت که آهار ماده ایست که لعابی را بر روی تار و پود، منسوجات و محصولات بافته شده ایجاد می کند و از آن محافظت می کند.معمولا آهار را در مراحل پایانی نساجی به بافت اضافه می کنند. و یا گاهی به عنوان بخشی از مقدمات فرآیند بافندگی، نخ ها و پارچه ها را با آهار پوشش می دهند و سپس خشک می کنند.

          در صنعت، آهار ترکیبیست شیمیایی که حاوی نشاسته و چسب ها و انواع رزین های صنعتی ست و از آن ترکیب برای استحکام بخشی صنایع مختلف استفاده می شود. گرچه در صنعت نیز این صنایع عمدتا مربوط به فرش، پارچه و کاغذسازی ست.

          ویژگی های آهار

          می دانیم که ترکیبات آهاری میکرومولکول هایی هستند که می توانند با الیاف پیوند داده و به صورت پوششی برای آن ها، موجب استحکام شوند.

          از دیگر ویژگی های آهار هنگام خرید آهار می توان به ترکیبات اصلی آن اشاره کرد که عبارتند از:

          1. نشاسته: انواع نشاسته ی طبیعی با خواص سلولزی. این ترکیب می تواند خاصیت چسب مانند و ژلاتینی به ترکیب آهار ببخشد.
          2. دکسترین: دکسترین نیز خاصیتی شبیه به انواع چسب های طبیعی مانند صمغ عربی را داشته و خاصیت ژله ای و چسبندگی را برای آهار به ارمغان می آورد.
          3. صمغ های طبیعی: این صمغ ها هم ترکیباتی طبیعی و یا آلی، شفاف و با خاصیت ژله ای هستند که می توانند لیستی از ویژگی های مفید را به خاصیت آهار اضافه کنند.
          4. صمغ های مصنوعی

          ترکیبات آهار یکنواخت بوده و در تماس با رطوبت، آب و مواد شیمیایی از بین نمی رود. آهار می تواند به الیاف خاصیت روغنی ببخشد. آهار همچنین خاصیت ضد کف و ضد بو دارد. در برابر آتش مقاوم است و درجه ی ذوب پایینی دارد.

          ترکیبات و اجزای آهار

          هر یک از ترکیبات آهار به منظوری در آن حضور دارند که در این بخش با بررس ترکیبات و اجزای آهار آن ها را نام برده و علت حضورشان را مرور می کنیم.

          مواد نرم کننده: عناصر نرم کننده موجود در ترکیبات آهار برای جلوگیری از خشک شدن و همچنین افزایش نرمی و لطافت الیاف در آهار حضور دارند. از مواد نرم کننده ی موجود در آهار می توان به انواع روغن ها مانند روغن های حیوانی و گیاهی و همچنین صابون اشاره کرد.

          عناصر ضد رطوبت: این مواد رطوبت اضافه ی الیاف را حذف می کنند. نبود رطوبت آسیب زا در الیاف موجب خاصیت ضد قارچ و ضد کپک می شود.

          چسب: چسب موجود در آهار از مهم ترین ترکیبات آن است. این چسب می تواند طبیعی بوده و نشاسته ی ذرت و آرد باشد و یا ترکیبات شیمیایی مانند پلیمرها باشد.

          گفتنی است مقدار و درصد موجود از هرکدام از ترکیبات و اجزای آهار می تواند در کیفیت و عملکرد آن تفاوت قابل توجهی ایجاد کرده و همچنین کاربرد آن را نیز دستخوش تغییرات کند.

          آهار و فرش

          ترکیبات اصلی هر یک از انواع آهار می تواند با توجه به بستر استفاده از آن و صنعت مورد نظر متفاوت باشد، در ارتباط با آهار و فرش می توان گفت که ترکیبات اصلی آن بزرگ ترین تفاوت را با سایر آهارها دارد. از ترکیبات اصلی آهار مناسب برای الیاف فرش می توان مانند هر آهار دیگری 1. نشاسته و متفاوت با سایر آهارها 2. رزین پلی ونیل استات 3. پلاستو سایزر 4. آنتی باکتری 5. پلی وینیل الکل اشاره کرد.

          انواع آهار

          با توجه به کاربردهای متفاوت در صنایع مختلف انواع آهار تهیه و به بازار عرضه شده است که کلی ترین دسته بندی آن عبارت است از: 1. آهار طبیعی 2. آهار مصنوعی

          برای انتخاب انواع آهار به نخ و الیاف مدنظر توجه می کنیم. نخ های مختلف با توجه به جنس منحصر به فرد خود نیاز متفاوتی به آهار دارند. به عنوان نمونه می توان به نخ هایی اشاره کرد که با الیاف مصنوعی مانند پلی استر با نخ هایی که اساس الیاف آن ها پنبه است متفاوت است.

          آهار طبیعی

          برای آهارزدن پارچه ها روش های مختلفی رایج است. یکی از این دسته بندی ها، دسته بندی به آهار طبیعی و آهار مصنوعی می باشد. همان طور که از نامش پیداست، برای آهارزدن به روش طبیعی از آهار طبیعی استفاده کرد. در ترکیبات آهار طبیعی مواد شیمیایی فرآوری شده به صورت صنعتی و آزمایشگاهی حضور ندارد.

          ترکیبات رایج آهار طبیعی عبارت است از: نشاسته، انواع مایعات چسبی طبیعی مانند صمغ، کتیرا، لعاب ختمی و...

          برای آهارزنی به پارچه به روش طبیعی، نخ ها و تار و پود را پیش از استفاده و طی فرآیند ریسندگی با ترکیبات آهاری تماس داده، تا الیاف استحکام پیدا کنند. در این روش قبل از فرآیند رنگرزی و یا دوخت آهارزنی انجام می شود.

          به طور کلی آهارهای طبیعی را می توان به شکل زیر دسته بندی کرد:

          1. نشاسته ها و مشتقات انواع نشاسته
          2. مشتقات سلولزی
          3. پروتئین های طبیعی مناسب آهار

          آهار مصنوعی

          در این روش نیز همان طور که از اسمش پیداست و بنا به آشنایی ای که با روش آهار طبیعی پیدا کردیم، می توانیم این برداشت را داشته باشیم که در آهار مصنوعی، پارچه را به روش مصنوعی و با استفاده از مواد و ترکیبات صنعتی و شیمیایی آهار می زنند.

          ترکیبات آهار مصنوعی نیز همان طور که انتظار داریم با ترکیبات آهار طبیعی متفاوت است. این ترکیبات عبارتند از: 1.نشاسته 2. پلی ونیل استات 3. پلی ونیل الکل 4. پلاستو سایزر 5. آنتی باکتری

          آهار مصنوعی برخلاف آهار طبیعی پیش از رنگرزی به الیاف اضافه نشده بلکه حین انجام فرآیند رنگرزی استفاده می شود. این روش نیز می تواند به خوبی از تخریب پارچه ها و الیاف، پرزدادن و پارگی آن ها جلوگیری کرده و به مقاومتشان بی افزاید. این نوع از آهار به سادگی در آب حل می شوند و نیاز به عملیات آهاربری ندارند.

          برای خرید آهار مصنوعی میتوانید با شرکت های تامین کننده وبسایت شیمی بازار در ارتباط باشید.

          استفاده از آهار

          برای استفاده از آهار ابتدا باید نوع نخ و الیاف خود را شناخته و در مرحله ی بعدی آهار مد نظر خود را انتخاب کنید. می توان با استفاده از آهار محصولاتی مانند رومیزی، پارچه های نیاز به استحکام مانند پرده و پارچه های مناسب لباس های غیرراحتی را با بهترین کیفیت تهیه کرد.

          برای استفاده از آهار باید ابتدا درصدهای معینی از انواع نشاسته مانند نشاسته ی گندم و ذرت را با درصد مورد نیاز خود از مواد شیمیایی مورد نیاز ترکیب کرد و سپس آن را به آب سرد اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار داد. پس از گذشت زمانی محلول حاوی ترکیبات آهار به جوش آمده و پس از مدت کوتاهی به قوام می آید. پس از تهیه ی این محلول آن را به روغن اضافه شده و سپس در فرآیند آهارزنی استفاده می شود. این به مرحله به منظور بهبود کیفیت، نرمی و جلوگیری از خشک شدن و شکستن الیاف می باشد.

          مزایا آهار

          همان طور که تا الان بارها اشاره شد، مزایای آهار بسیار زیادند که محم ترین آن برای بهبود کیفیت و قوام پارچه و الیاف در صنایع نساجی و فرش بافیست. از مزایای آهار می توان یک لیست نسبتا بلند تهیه کرد که عبارت است از:

          • آهار در برابر کشش نخ استحکام بالا ایجاد می کند.
          • آهار انعطاف پذیری منسوجات را افزایش می دهد.
          • آهار نرمی و کیفیت نخ را بهبود می بخشد.
          • آهار چسبندگی الیاف منسوجات را افزایش میدهد.
          • آهار به الیاف در برابر گسیختگی و ساییدگی مقاومت می بخشد.
          • نظم تار و پودها را در الیاف منسوجات می توان به کمک مزایای آهار حفظ و تقویت کرد.
          • آهار می تواند موجب مقاومت در برابر حرارت و آتش شود.

          عملیات آهاربری

          آهار در کنار تمام مزایایی که برای الیاف و منسوجات به ارمغان می آورد می تواند گاهی مخل برخی فرآیندها در روند دوخت و یا تولید باشند. به عنوان مثال پارچه هایی که با آهار مقاوم شده اند می توانند ضد رطوبت باشند. در این صورت برای رنگرزی آن به مشکل بر می خوریم. در این حالت عملیات آهاربری را به منظور کاهش مقاومت الیاف انجام می دهند. برای عملیات آهاربری از آنزیم ضد آهار استفاده می شود. آهارها دو حالت دارند، یا در آب محلول هستند و می توان با یک شستشوی ساده آن ها را حذف کرد و یا در برابر رطوبت کاملا مقاوم هستند که در این صورت چند روش برای حذف آهار و عملیات آهاربری استفاده می شود که به شرح زیر است:

          1. استفاده از اسیدهایی خاص
          2. به روش تخمیر
          3. استفاده از آنزیم های ضد آهار مانند آنزیم Treatment white enzymes
          4. استفاده از اکسیدکننده های شیمیایی

          خرید آهار

          آهار به تنهایی در صنایع تهیه و در بازار به فروش نمی رسد. برای آهارزنی الیاف و منسوجات می توان ترکیبات آن را از تولیدکنندگان تهیه و مواد مورد نیاز را به سادگی ساخت. به همین ترتیب خرید آهار را نمی توان به سادگی انجام داد. برای اطلاع از چگونگی آهارزنی و استفاده از آهار با کارشناس های صنعت مورد نظر خود تماس حاصل کرده و مشاوره دریافت کنید.

          برخلاف آهار، آنزیم آهاربر را می توان از فروشگاه های مواد شیمیایی تهیه کرد.

          فرم استعلام قیمت
          ثبت اطلاعات
          logo-samandehi