محصولات
    شرکت ها
        مرتب سازی بر اساس :

          سولوسو

          این نام شاید به قدری برایتان نا آشنا باشد که حتی آن را اشتباه بخوانید. سولوسو Solvesso با تلفظ صحیح سول/وه/سو یک مایع بی رنگ و شفاف است که عطری ملایم دارد و پیشنهاد من این است که از روی نام غریبه اش قضاوت نکنید، سولوسو به عنوان یک حلال قدرتمند، کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف دارد. همین مسئله باعث شده است سولوسو یکی از محصولات ارزشمند نفت به حساب آید.

          در این مطلب با بررسی اطلاعاتی که از سولوسو در دسترسمان است، به پرسش هایی مانند سولوسو چیست؟ و سولوسو چگونه تولید می شود؟ پاسخ می دهیم و همچنین کاربرد سولو و انواع سولوسو را مرور کرده و شما را در خرید سولوسو راهنمایی کنیم.

          سولوسو چیست؟

          سولوسو مایعی هیدروکربنی است که از خانواده ی محصولات نفتی به حساب می آید. می توان گفت که سولوسو را از تصفیه نفت خام به دست می آورند. سولوسو و مایعات معطر مشابه را از مواد اولیه نفتی تولید می کنند که در خلوص آن می تواند تا 99 درصد و بیشتر باشد. سولوسو یکی از پنج نوع عمده ی فرآورده های نفتی است.

          سولوسو مایعی است که در محیط بی رنگ است؛ همچنین عطر ملایمی دارد. قدرت حلالیت بالای این دسته از مایعات معطر، سولوسو را تبدیل به یکی از معروف ترین حلال های صنعتی کرده است.

          برای پاسخ به این پرسش که سولوسو چیست؟ می توان به گونه ی دیگری نیز پاسخ داد. سولوسو ها مخلوطی از حلال های آروماتیک با درصد های بسیار بالایی از این ترکیبات هستند که گاها تا 99/9 درصد از این مخلوط را تشکیل داده اند.

          می دانیم که هیدروکربن معطر، معمولاً هیدروکربن هایی هستند که حاوی حلقه بنزین در ساختار مولکولی خود می باشند. سولوسو نیز مانند سایر هیدروکربن های معطرمتشکل از آلکیل آروماتیک های تک حلقه ای است که از انواع آن می توان تری متیل آمین، پروپیل و ایزوپروپیل را نام برد.

          سولوسو از هیدروکربن های آروماتیک C9 – C10 – C11 تشکیل شده اند.

          مشخصات فنی سولوسو

          نام فارسی مادهسولوسو
          نام لاتین مادهsolvesso
          فرمول شیمیاییC10H8
          شکل ظاهریمایع
          CAS NO۶۳۲۳۱-۵۱-۶

          ویژگی های سولوسو

          برای صحبت از ویژگی های سولوسو می توان از ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آن صحبت کرد. مثلا تا اینجا می دانیم که سولوسو به عنوان حلالی معروف و کاربردی، مانند هر حلال دیگری مایع است. بی رنگ است و به خاطر وجود ترکیبات آروماتیک معطر نیز هست. علاوه بر حلالیت بسیار بالا، نقطه جوش نسبتا بالا، نقطه اشتعال بالا و همچنین خاصیت تبخیر کنترل شده ای که دارد از دیگر ویژگی های می باشد که پر اهمیت است.

          نقطه جوش اولیه حدودا 35 درجه است. همچنین نقطه جوش نهایی سولوسو 200 درجه سانتی گراد است.

          انواع سولوسو

          هنگام خرید سولوسو بدانید به عنوان حلالی که مخلوطی از هیدروکربن های آروماتیک است سولوسو نیز انواعی دارد که در ادامه به انواع سولوسو و معرفی آن ها می پردازیم. می دانیم که در ترکیب هیدروکربن ها کربن حضور دارد. وجه تفاوت انواع سولوسو نیز بر اساس هیدروکربن آن است. همان طور که اشاره شد سولوسو معمولا از نه، ده، یازده و یا تعداد بیشتری از کربن تشکیل می شود.

          سولوسو برای استفاده در صنایع مختلف در گرید های مختلفی در بازار ارائه می شود. مهم ترین انواع سولوسو که بیشترین حضور را در صنایع دارند به شرح زیر است:

          Solvesso 100, Solvesso 150, Solvesso 200– (سولوسو 100، سولوسو 150، سولوسو 200)

          سولوسو 100

          این گرید از انواع سولوسو مایعی شفاف، بی رنگ و با بویی شیرین است. درصد ترکیبات آروماتیک این گرید که سولوسو 100 نام دارد، بیشتر از 99 درصد است. نقطه جوش و اشتعال آن به ترتیب 165 و 50 درجه سانتی گراد است. ویژگی دیگری که از این نوع سولوسو مورد اهمیت است نقطه تبخیر آن است. سولوسو 100 در دمای 40 تا 45 درجه سانتی گراد تبخیر می شود.

          سولوسو 150

          این گرید از انواع سولوسو نیز مانند سایر هم خانواده های خود مایعی ست شفاف، بی رنگ و معطر. درصد ترکیبات آروماتیک موجود در سولوسو 150 مانند نمونه ی دیگر بیشتر از 99 درصد است. تفاوتی که اینجا در میان است در نقاط جوش، اشتعال و تبخیر آن است.

          نقطه جوش و اشتعال سولوسو 150 به ترتیب 180 و 65 درجه سانتی گراد است و در دمای 120 درجه سانتی گراد تبخیر می شود. این گرید از انواع سولوسو نقطه تبخیر و اشتعال بالاتری نسبت به حلال های دیگر مانند زایلن دارد.

          سولوسو 200

          آخرین گرید از انواع سولوسو که به بررس آن می پردازیم گرید سولوسو 200 می باشد. این گرید هم مایع است گرچه در رنگ با سایر انواع سولوسو متفاوت است. رنگ سولوسو 200 زردرنگ است. این گرید یکی از مهم ترین انواع سولوسو می باشد. درصد ترکیبات آروماتیک موجود در این گرید نیز بیشتر از 99 درصد است.

          نقطه جوش 237 و نقطه اشتعال 105 درجه ای آن نیز وجه تفاوت دیگر سولوسو 200 می باشد.

          کاربردهای سولوسو

          همان طور که می دانیم سولوسو را می توان به راحتی حلالی همه کاره نامید. به همین دلیل است که در بسیاری صنایع کاربردهای گسترده ای دارد. دو تا از مهم ترین کاربردهای سولوسو استفاده از آن در صنایع تولید مواد شیمیایی و همچنین کشاورزی می باشد. همچنین برای صحبت از کاربردهای سولوس علاوه بر اشاره به کاربردهایی که به طور عمده و رایج به این دسته از حلال ها نسبت داده می شود، به کاربرد های ویژه ی هر گرید از انواع سولوسو (سولوسو 100- سولوسو 150- سولوسو 200) نیز اشاره خواهیم کرد.

          کاربرد های سولوسو 100

          از کاربردهای سولوسو 100 می توان به صنایعی مانند صنایع کشاورزی، چاپ، رزین و نساجی اشاره کرد.

          در صنعت کشاورزی از سولوسو 100 برای تولید آفت کش ها و علف کش ها اشاره می شود.

          در صنعت چاپ از سولوسو 100 به عنوان یکی از مواد اولیه برای تولید مرکبات استفاده می شود.

          در صنعت رزین از سولوسو 100 همان طور که ممکن است حدس زده باشید به عنوان حلالی قوی استفاده می شود.

          موارد استفاده سولوسو 150

          بیشترین کاربردهای سولوسو 150 در صنایع رنگسازی و همانند دیگر انواع سولوسوها کشاورزیست.

          در صنعت کشاورزی از سولوسو 150 برای تولید آفت کش ها و علف کش ها و سایر مواد شیمیایست این گرید از سولوسواتیل بنزن ندارد.

          در صنعت رنگسازی از سولوسو 150 به عنوان حلال و رقیق کننده در تولید رنگ های پوششی استفاده می شود.

          کاربرد های سولوسو 200

          از سولوسو 200 در صنایع بی شماری استفاده می شود که مهم ترین آن ها صنعت کشاورزی و صنعت چاپ می باشد. با توجه به دو گرید دیگر از انواع سولوسو می توان کاربرد سولوسو 200 را در کشاورزی حدس زد. از سولوسو 200 برای تولید آفت کش ها و علف کش ها استفاده می شود. در صنعت چاپ نیز به عنوان یکی از مهم ترین حلال های مرکب و جوهر استفاده می شود.

          به صورت کلی برای صحبت از کاربردهای سولوسو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

          - در صنایع مواد افزودنی، رنگ و پوشش ها، پوشش های صنعتی

          - در کشاورزی برای تولید سموم و دفع آفات و همچنین در کنسانتره ها، تولید مواد شیمیایی خاص این صنعت

          - در صنایع ساختمانی به عنوان حلال های مواد

          - به عنوان کاتالیزور، برای تولید مواد مرطوب کننده و مایعات

          تولید سولوسو

          قبل از خرید سولوسو توجه کنید این حلال را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. به طور کلی می دانیم که سولوسو را از تقطیر جریان های معطری که از نفت خام به دست می آید تولید می کنند. گرچه برای تولید سولوسو دو راه رسمی و رایج وجود دارد که در این بخش به صحبت مختصری در این زمینه می پردازیم.

          سولوسو به دو گرید سبک و سنگین تقسیم می شود. سولوسوی سبک حاوی اکثر هیدروکربن هایی می باشد که دارای شش و یا کمتر تعداد از اتم کربن هستند درحالی که سولوسو سنگین حاوی اکثر هیدروکربن هایی است که دارای بیشتر از شش اتم کربن هستند. این دو گرید در نقطه جوش اولیه و نقطه ی جوش نهایی تفاوت دارند.

          نقطه جوش اولیه سولوسو سبک: 30 درجه سانتی گراد

          نقطه جوش اولیه سولوسو سنگین: 140 درجه سانتی گراد

          نقطه جوش نهایی سولوسو سبک: 145 درجه سانتی گراد

          نقطه جوش نهایی سولوسو سنگین: 205 درجه سانتی گراد.

          سولوسو گرید سنگین را می توان طی فرآیندی اصلاح کننده به کمک کاتالیزور تهیه کرد. این روش برای گرید سبک امکان پذیر نیست زیرا در صورتی که تحت این فرآیند اصلاح شوند، مولکول هایی که شش اتم یا کمتر تعداد اتم کربن داشته اند به هیدروکربن هایی با وزن مولکولی کمتر تبدیل می شوند که در مخلوط با بنزین ترکیبات مفید و مناسبی نیستند و همچنین از لحاظ محیط زیستی مورد انتقاد قرار می گیرند.

          سولوسو در محیط زیست

          سولوسو در محیط زیست در طبیعت به سادگی تجزیه می شود. حلالیت آن با آب کم بوده در نتیجه آب را آلوده نمی کند و همچنین برای ماهی ها و دیگر موجودات آبزی آسیب و مسمومیت به همراه ندارد. گرچه سولوسو در حضور آب ترجیح می دهد به سمت هوا حرکت کند با این وجود در مقیاس بالا و طولانی مدت می تواند اثراتی بر محیط آبی بگذارد.

          سولوسو در محیط زیست در هوا به سادگی تجزیه و تخریب می شود. با این وجود بیشترین سخت گیری ها برای جلوگیری از نشت آن به اتمسفر انجام می شود آسیب های احتمالی را به حداقل می رساند.

          نگهداری و انبار سولوسو

          مانند هر ماده ی شیمیایی دیگری نگهداری و انبار سولوسو نیز باید با دقت و احتیاط انتخاب و انجام شود. می دانیم که سولوسو ماده ای قابل احتراق است و بخارات آن می تواند موجب احتراق شود، به همین دلیل برای نگهداری و انبار سولوسو باید از وجود تهویه هوای مناسب اطمینان حاصل کرد. همچنین از منابع اشتعال دور بود. انباری خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشد و شعله می تواند انباری مناسب برای نگهداری و انبار سولوسو به حساب آید.

          نکات ایمنی استفاده از سولوسو

          با توجه به دلایلی که راجع به اشتعال و احتراق پذیری سولوسو ذکر شد برای استفاده از این محصول باید به نکات ایمنی استفاده از سولوسو توجه داشت و جوانب احتیاط را رعایت کرد هنگام خرید سولوسو که عبارتند از:

          1. تهویه مناسب در محلی که از سولوسو استفاده می شود.
          2. استفاده از دستکش های مقاوم در برابر مواد شیمیایی برای جلوگیری از تماس پوستی.
          3. استفاده از عینک محافظ چشم آزمایشگاهی.
          4. استفاده از محافظ تنفسی
          5. خودداری از خوردن، آشامیدن و استعمال دخانیات در محیطی که در معرض سولوسو می باشد.

          MSDS و اقدامات کمک های اولیه ماده سولوسو

          در ادامه به وضعیت های ناگواری که ممکن است در استفاده از این محصول رخ دهد اشاره می کنیم و به اقدامات کمک های اولیه ماده سولوسو می پردازیم:

          در صورت استنشاق محلول سولوسو و یا بخارات آن: در ابتدا باید با رعایت نکات ایمنی و استفاده از ماسک تنفسی از این وضعیت اجتناب کرد، گرچه در صورت رخ داد حادثه، ممکن است سرگیجه، حالت تهوع و یا بیهوشی رخ دهد که در این صورت باید فورا با اورژانس تماس گرفت. در صورت تنفس سولوسو امکان آسیب جدی به ریه می باشد و می تواند بینی، گلو و چشم را تحریک کند.

          در صورت تماس محلول سولوسو با پوست: نواحی پوستی ای که با محصول برخورد داشته را با آب و صابون برای مدت طولانی شستشو داده شود. قرار گرفتن طولانی مدت پوست در معرض سولوسو و نشستن آن می تواند موجب خشکی و ترک پوست شود.

          در صورت تماس محلول سولوسو با چشم: به مدت پانزده دقیقه چشم ها را به خوبی و با آب فراوان شستشو دهید و درصورت باقی ماندن سوزش فورا به پزشک مراجعه شود.

          در صورت ورود محلول سولوسو به دستگاه گوارش بر اثر بلع: در این صورت فرد نباید وادار به استفراغ شود و به سرعت با اورژانس و پزشک تماس حاصل فرمایید. بلعیدن سولوسو می تواند باعث سرطان شود.

          خرید سولوسو

          همان طور که در این مطلب به خوبی از آن صحبت کردیم، سولوسو در صنایع مختلف کاربردهای قابل توجهی دارد که باعث می شود سولوسو را ماده ای ارزشمند بدانیم. اگر تا اینجای مطلب مطالعه کرده اید یعنی احتمال آنکه قصد خرید سولوسو را داشته باشید بالاست. برای خرید سولوسو باید مانند هر ماده ی شیمیایی دیگری ابتدا فروشندگان و عرضه کنندگان معتبر را شناسایی کرده و سپس برای استعلام قیمت، کسب اطلاعات بیشتر راجع به خرید و فروش سولوسو و همچنین دریافت مشاوره، با آنان تماس بگیرید.

          فرم استعلام قیمت
          ثبت اطلاعات
          logo-samandehi