محصولات
    شرکت ها
        مرتب سازی بر اساس :

          حضور محصولات شیمیایی متنوع باعث پیشرفت روز افزون صنایع مختلف شده است. هر یک از محصولات شیمیایی ویژگی و خاص مختص به خود را دارند و می‌ توان از آن ها در امری خاص بهره گرفت. یکی از محصولات شیمیایی کاربردی در در دنیای صنعت سود پرک می باشد.

          اکنون ممکن است سوالات بسیاری برای شما ایجاد شده باشد که ساختار این محصول چگونه است؟ کاربردهای سود پرک کدامند؟ و.. ر این قسمت سعی داریم شما را به صورت کامل با ویژگی‌ ها و خواص این ماده شیمیایی آشنا کنیم تا در هنگام خرید بهترین تصمیم را اتخاذ کنید. با ما همراه باشید.

          سود پرک:

          سود پرک در دسته مواد بازی قرار دارد. در واقع یک باز قوی محسوب می شود که کاربردهای مختص به خود را دارد. این ماده شیمیایی در ساختار خود یک عدد عنصر سدیم با نماد شیمیایی Na، یک عدد عنصر اکسیژن با نماد شیمیایی O و یک عدد عنصر هیدروژن با نماد شیمیایی H دارد و فرمول شیمیایی آن به صورت NaOH می باشد.

          این محصول با نام های دیگری همچون کاستیک سودا، سود جامد پرک، چربی گیر صنعتی، هیدروکسید سدیم، سود کاستیک پرک و... نیز در صنعت مشهور است.

          سود پرک ماده ای جامد محسوب می شود که معمولا به شکل ورقه ای یا گرانول سفید رنگ یافت می شود. این ماده از جمله محصولات بدون بو می باشد. همچنین این ماده به صورت مایع نیز وجود دارد که به آن سود مایع می گویند. هر کدام از انواع سود پرک کاربرد مختص به خود را دارند.

          کاستیک اسید با جرم مولی 39.9 g/mol نقطه ذوبی معادل ۳۲۱ درجه سانتی گراد و نقطه جوشی معادل ۳۸۵ درجه سانتی گراد دارد.

          در رابطه با انحلال پذیری این ماده در آب می توان گفت که طی واکنشی گرمازا در آب حل می شود و محلولی با خاصیت خورندگی بیشتر تولید می شود. به علاوه این ماده در اتانول و متانول حلالیت بسیار خوبی دارد.

          سود پرک چیست؟

          سود پرک از جمله ترکیبات شیمیایی با خاصیت قلیایی می باشد که کاربردهای بی شماری در صنعت دارد. این ماده شیمیایی به شدت واکنش پذیر بوده و در صنایعی نظیر صنعت تولید کاغذ و نساجی، ساخت دارو و... مورد استفاده قرار می گیرد.

          این ماده شیمیایی متشکل از یک عدد عنصر سدیم، یک عدد عنصر اکسیژن و یک عدد عنصر هیدروژن می باشد که طبق عناصر سازنده، فرمول شیمیایی سود پرک به صورت NaOH می باشد.

          سود پرک با نام های دیگری همچون سدیم هیدروکسید، کاستیک سودا پرک، سود سوزآور و کاستیک سودا فلکس در میان صنعتگران شناخته شده است.

          این نمک کاربردی با جرم مولی حدود 39.9 g/molاز پیوند یونی بین یون مثبت سدیم و یون منفی هیدروکسید تشکیل شده است. در ادامه ویژگی های این ماده را بیشتر بررسی می کنیم.

          خواص شیمیایی و فیزیکی سود پرک

          فرمول شیمیاییNaOH
          دیگر نام هاسود سوزآور، سدیم هیدروکسید، کاستیک سودا
          ظاهرجامد سفید رنگ
          CAS NUMBER1310-73-2
          دمای ذوب318 درجه سانتی گراد
          دمای جوش1388 درجه سانتی گراد
          چگالی2.31
          جرم مولی۳۹.۹۹۷۱ گرم بر مول

          انحلال پذیری سود پرک

          سود پرک جامدی با ظاهری پرک مانند است که به خوبی در آب حل می شود. گستره ی انحلال پذیری سود پرک تنها به آب محدود نمی شود و محلول هایی از متانول و اتانول نیز از سود پرک موجود است. مقدار انحلال پذیری سود پرک در سه حلال اصلی در دمای اتاق و بیست درجه به شرح زیر است:

          آب: 1110 گرم بر دسیمتر مکعب

          متانول: 238 گرم بر دسیمتر مکعب

          اتانول: کمتر از 139 گرم بر دسیمتر مکعب

          سود پرک علاوه بر معروف ترین حلال ها در گلیسیرین نیز به خوبی حل می شود.

          تاریخچه سود پرک

          اولین بار در تاریخ سود پرک برای مصرف تولید کنندگان صابون مورد توجه قرار گرفت.

          جالب است بدانید که سود پرک اولین بار در قرن سیزدهم در یادداشت های دانشمندی مسلمان در کتاب «فی فنون من السنه» به جهانیان معرفی شده است. البته نام یکی از دانشمندان پرآوازه ایرانی نیز در تاریخچه سود پرک مشاهده می شود. چند قرن بعد، در ابتدای قرن بیستم یک دانشمند و باستان شناس بریتانیایی به نام هنری ارنست استپالتون در تحقیقات خود به نتایجی دست یافت که نشان می داد زکریای رازی نیز از ماده ای با هویت سود پرک آگاه بوده است.

          اگر دوست دارید بیشتر در مورد تاریخچه سود پرک و زکریای رازی بدانید، بد نیست به روش تهیه سود پرک توسط این دانشمند اشاره کنیم. رازی برای تهیه سود پرک آب را مستمر و به مراتب چندین بار از میان مخلوطی قلیایی گذر می داده است. صابون سازان اروپایی نیز به همین ترتیب سود پرک را تولید می کردند.

          روش تولید سود پرک

          تا اینجا متوجه شدیم سود پرک به عنوان یک ترکیب ناپایدار که واکنش هایی بسیار گرماده داشته می تواند بسیار خورنده باشد. چنین ترکیب شیمیایی خطرناکی اما از نمک معمولی تولید می شود. در فرآیند تولید سود پرک سدیم کلرید (NaCl) و یا همان نمک طعام یکی از مواد اولیه و ملزومات واکنش می باشد. سود پرک جامدی که می شناسیم، از فرم مایع آن یعنی محلولی با خلوص 30 تا 50 درصد از سدیم هیدروکسید تولید می شود.

          یکی از روش های تولید سود پرک فرآیند غلیظ سازی سدیم و یا سود مایع می باشد. این فرآیند غلیظ سازی به این ترتیب است که ابتدا سود مایع با درصد خلوص کمی وارد تانکرهای تغلیظ شده و پس از گذر از خطوط غلیظ سازی به کمک تبخیر و از دست دادن آب خود به شکل جامد با درصد خلوص بسیار قابل توجه و بالا تبدیل می شود.

          کاربردهای سود پرک:

          وقتی صحبت از کاربردهای سود پرک می باشد می توان به تعداد زیادی از واکنش های شیمیایی اشاره کرد که سود پرک به عنوان یک ماده اولیه برای انجام واکنش در آن ها حضور دارد. به همین دلیل است که بدون اغراق و طبق آمار تقریبا چهل درصد از لیست کاربردهای سود پرک را می توان به چنین واکنش های شیمیایی ای اختصاص داد. به عنوان مثال خنثی سازی محصولات اسیدی و اسید در واکنش ها و به طور کلی کنترل Ph از آن دسته واکنش هایی می باشد که به این ترکیب شیمیایی نیاز دارد. هر جا ترکیبی اسیدی حضور دارد، کاربردهای سود پرک نیز فرصت خودنمایی پیدا می کنند. مثلا در صنایع نفت و گاز در فرآیندهای تولیدی نفت و گاز، برای زدودن آلاینده های اسیدی از سود پرک استفاده می کنند.

          یکی دیگر از کاربردهای سود پرک در فرآیند ساخت خمیر سلولز و کاغذ و حتی نساجی در صنایع کاغذسازی و صنایع نساجی می باشد.

          سود پرک در صنعت تصفیه آب:

          از جمله کاربردهای سود پرک می توان به استفاده از آن در صنعت تصفیه آب اشاره کرد. سود پرک در این صنعت می تواند به حذف ذرات سنگین موجود در آب کمک کند و آب را به گونه ای ضد عفونی می کند.

          سود پرک و مصارف خانگی:

          سود پرک به علت خاصیت ضد عفونی کنندگی که دارد، به منظور تمیز کردن و ضدعفونی کردن مورد استفاده قرار می گیرد.

          در صنایع بهداشتی برای تولید صابون و انواع پاک کننده های مایع و جامد از سود پرک استفاده می کنند. این دسته از کاربردهای سود پرک به دلیل توانایی بالای این ترکیب شیمیایی برای هیدرولیز کردن و مبارزه با آلودگی ها به شکل صابون است. همچنین از خود سود پرک به عنوان ماده ضد عفونی کننده در بسیاری از کارخانجات استفاده می شود. البته نام کارخانجات شاید کاربردهای سود پرک را محدود به صنایع بکند، گرچه این طور نیست و از سود پرک در خانه و به طور مستقیم نیز برای ضدعفونی کردن سبزیجات استفاده می کنند. و یا اخیرا استفاده از این ترکیب شیمیایی در شستشوی قالی و در قالی شویی ها رایج شده است.

          به علاوه از سود پرک برای تولید سلول های سوختی نیز استفاده می کنند.

          سایر صنایعی که کاربردهای سود پرک در آن ها از ملزومات به حساب می آید به شرح زیر است:

          • صنایع داروسازی و درمان
          • صنایع پالایش نفت و تولید نفت
          • صنایع ابریشم مصنوعی
          • صنایع تولید سلوفن
          • در فرآیندهای مختلف در صنایع تولید محصولات خوراکی
          • صنایع ساخت شیشه به عنوان سودا اش
          • در تولیدات لاستیک سازی، به عنوان مثال برای احیای لاستیک ها از سود پرک استفاده می کنند.
          • صنایع حکاکی و فلزکاری به عنوان ماده پایه و یا خورنده
          • آلومینیوم سازی
          • زدایش رنگ
          • صنایع معدن و معدنکاری به عنوان مثال برای حل کردن سنگ معدن برای استخراج آلومینیوم
          • زدایش گاز از انواع دودکش
          • تصفیه آب و فاضلاب

          ویژگی های سود پرک:

          در قدم اول سعی داریم این ماده را از نظر ظاهری بررسی و ارزیابی کنیم. سود پرک در دمای اتاق از جمله ترکیبات جامد می باشد که حالت چیپسی و پرک دارد و به رنگ سفید یافت می شود.

          این ماده جاذب بسیار قوی رطوبت و آب می باشد که فرآیند حل شدن این ماده در آب، بسیار گرماده می باشد. محلول سود پرک حاصله، ماده ای به شدت بازی است.

          علاوه بر آب، سود پرک انحلال پذیری خوبی در گلیسیرین، متانول و همچنین پروپیلن گلایکول دارد.

          از دیگر نکات حائز اهمیت در رابطه با سود پرک می توان به نقطه ذوب آن اشاره کرد. نقطه ذوب این ماده حدود ۱۳۹۰ درجه سانتی گراد می باشد.

          انبار و نگهداری از سود پرک

          سود پرک به سادگی می تواند کربن دی اکسید موجود در هوا و حتی کم ترین میزان رطوبت را به خود جذب کند. به همین دلیل حین خرید سود پرک باید به بسته بندی های فروشگاه و یا شرکتی که از آن این محصول را تهیه می کنید توجه ویژه داشته باشید. بسته بندی های مناسب سود پرک باید در برابر رطوبت به شدت غیر قابل نفوذ باشد و برای جابجایی و حضور طولانی مدت در انبار مناسب و ایمن باشد. به همین ترتیب بهترین محیط برای انبار و نگهداری سود پرک را نیز می توان حدس زد. مکانی تاریک، بدون رطوبت و دور از حرارت. در صورت رعایت نکات انبار و نگهداری از سود پرک محصول رطوبت محیط را جذب نکرده و یا با گازهای محیط وارد واکنش نمی شود و کیفیت آن حفظ می شود.

          ایمنی استفاده از سود پرک

          اسم دیگر سود پرک، سود سوزآور می باشد، درنتیجه دور از ذهن نیست که درصورت لمس آن و برخورد هرگونه تماس، انتظار سوزش را داشته باشیم. سدیم هیدروکسید به عنوان یک قلیای بسیار قدرتمند، به سادگی با چربی سطوح وارد واکنش شده و آن را از بین می برد. به همین علت است که در صورت برخورد با پوست انسان، موجب سوختگی های بسیار دردناک و آزاردهنده شود. رعایت نکات ایمنی استفاده از سود پرک از چنین وقایعی جلوگیری می کند.

          سود پرک در تماس با پوست بسیار آسیب زا می باشد به همین علت اگر قصد خرید سود پرک را دارید باید به لیست خرید خود لباس ایمنی، دستکش مناسب و عینک را نیز اضافه کنید. نباید از این حقیقت که آسیب ناشی از تماس سود پرک با پوست یک آسیب شیمیایی جدی می باشد غافل شد.

          یکی از نکات ایمنی استفاده از سود پرک توجه به گرماده بودن واکنش این ترکیب با آب می باشد. توجه کنید که در صورت اضافه کردن ناگهانی آب به محلول با خلوص بالای سود پرک ممکن است در نتیجه ی تولید سریع و قابل توجه گرما، محلول با فشار فوران کند و موجب آسیب وحشتناک پوستی شود.

          سود پرک علاوه بر پوست می تواند آسیب های جبران ناپذیری به بینایی زده و یا استنشاق دود ناشی از هر گونه واکنش شیمیایی با هر موادی می تواند سیستم تنفسی را مختل کند.

          دقت داشته باشید در صورت رخداد آتش سوزی در محل انبار سود پرک ممکن است گازهای سمی و به شدت آسیب زا در محل تولید شود. به هیچ عنوان گازهای ناشی از واکنش های شیمیایی و احتراق در حضور این ترکیب شیمیایی را استنشاق نکنید.

          نام سود پرک

          علت اینکه چرا به سدیم هیدروکسید سود پرک می گویند و نام سود پرک از کجا آمده است، ریشه در ظاهر آن دارد. این محصول شیمیایی معمولا به صورت قطعات پرک (flake) به بازار و مصرف کنندگان عرضه می شود. در صورتی که قصد خرید سود پرک را داشته باشید، به زودی این محصول در بسته بندی های ایمن به دست شما می رسد، درنتیجه می توانید ظاهر جالب آن را مشاهده کنید. البته که این محصول انواع مختلفی دارد که ممکن است ظاهر پرکی نداشته باشند.

          انواع سود پرک

          گرچه نام این محصول در ایران سود پرک است و انتظار داریم تنها به شکل پرک در دسترس باشد، با این وجود، در اشکال مختلف تهیه و عرضه می شود. از انواع سود پرک می توان به نمونه ی مایع، نمونه ی گرانولی، نمونه ی پودری و در نهایت نمونه‌ ی پرک این محصول اشاره کرد.

          خرید سود پرک:

          سود پرک از جمله محصولات پرکاربرد محسوب می شود که در صنایع متعددی همچون صنایع غذایی، صنعت تصفیه آب، صنعت تولید کاغذ، صنعت نساجی و... حضور دارد.

          اگر از مصرف کنندگان سود پرک هستید، می بایست از مرکز توزیع کننده محصولات شیمیایی معتبر خرید کنید تا هم محصولی با کیفیت بالا دریافت کنید و هم در اصرع وقت سفارش شما ارسال شود.

          شرکت اینترنتی شیمی بازار اهمیت مرحله ی خرید یک ماده ی شیمیایی را به خوبی درک کرده و با ارائه یک راه حل مناسب در تلاش است تا خرید سود پرک را برای مصرف کنندگان و خریداران گرامی، به یک تجربه ی خوشایند در مراحل کاریشان تبدیل کند. شیمی بازار با دقت و استانداردهای بالا، فروشندگان معتبر و عرضه کنندگان قابل اطمینان مواد شیمیایی از جمله سود پرک را مورد بررسی قرار داده و لیستی را برای انتخاب خریداران تهیه کرده است. برای خرید سود پرک بدون دخالت واسطه و واسطه گر، می توانید از لیست تهیه شده در شیمی بازار استفاده کرده، یکی از فروشگاه های معتبر را انتخاب کرده، از کارشناسان فروش مشاوره دریافت کنید و ضمن استعلام آسان مناسب ترین قیمت، خرید خود را به آسانی انجام دهید.

          قیمت سود پرک:

          مانند هر ماده ی شیمیایی دیگری قیمت سود پرک نیز بستگی به موارد بسیار زیادی از جمله کشور و شرکت تولیدکننده محصول، فروشگاه عرضه کننده محصول، کیفیت محصول و اندازه و مقدار محصول. البته که مقدار فروش و خرید سود پرک در بازار و همچنین نوسانات ارز هم بر این مسئله بی تاثیر نیست. درنتیجه اعلام دقیق قیمت کار چندان صادقانه ای برای یک مطلب آموزنده نیست. گرچه در ادامه با معرفی بهترین روش برای خرید سود پرک به نوعی بهترین راه استعلام قیمت سود پرک را نیز ارائه خواهیم کرد.

          فرم استعلام قیمت
          ثبت اطلاعات
          logo-samandehi