مواد اولیه
    محصولات
      شرکت ها
        آگهی ها

          صفر تا صد کاربردهای گلیسرین



          گلیسیرین یک الکل قندی با فرمول شیمیایی C3H8O3 است. اگرچه این به طرز چشمگیری شبیه به ساختار ایزوپروپیل الکل است ، این دو ترکیب بسیار با هم متفاوت هستند . از نظر جسمی ، گلیسیرین مایع بی رنگ و غیر سمی است که با طعم شیرین آن مشخص می شود. از نظر شیمیایی ، گلیسرین الکل تری هیدریک است که به دلیل رطوبت پذیری و حلالیت آن در آب شناخته شده است.

          بیش از 1500 استفاده شناخته شده برای گلیسیرین وجود دارد ، از مراقبت از پوست گرفته تا تولید جوهر چاپگر تا مایع هیدرولیک. بیان همه ی این موارد غیرممکن خواهد بود ، بنابراین ما فقط در مورد 3 مورد از مهمترین کاربردهای گلیسیرین صحبت خواهیم کرد.

          گلیسرین

          بیشتر بخوانید:

          گلیسیرین – تاریخچه، خواص، کاربردها

          لوازم آرایشی

          ساختار سه هیدروژنه ی گلیسیرین بدین معنی است که قابل مخلوط شدن در آب است و بسیار رطوبت پذیر است. این بدان معناست که نه تنها در آب قابل حل شدن است بلکه قادر به جذب آب از محیط اطراف خود است. به همین دلایل ، معمولاً از آن به عنوان ماده مرطوب کننده ( ماده ای که رطوبت را حفظ می کند ) و نرم کننده ( ماده ای با خصوصیات نرم کننده ) استفاده می شود .

          از آنجا که این ماده غیر سمی است ، گلیسیرین را می توان در همه ی قسمت های مختلف پوست  از جمله غشای مخاطی استفاده کرد . همه این خصوصیات باعث می شود گلیسیرین به خوبی برای انواع کاربردهای آرایشی مناسب باشد.

          1. مرطوب کننده ها

          خاصیت مرطوب کنندگی و نرم کننده آن باعث می شود گلیسیرین برای آبرسانی و نرم کردن پوست شما عالی باشد. بنابراین ، معمولاً در ساخت محصولاتی مانند مرطوب کننده ها و لوسیون ها یافت می شود.

          خشکی پوست در اثر از بین رفتن رطوبت در لایه های بیرونی پوست ایجاد می شود. در صورت استفاده موضعی ، مرطوب کننده های مبتنی بر گلیسیرین یک لایه روغنی روی سطح پوست تشکیل می دهند. از آنجایی که آب از لایه بیرونی پوست جذب می شود ، خواص مرطوب کنندگی این ماده شروع به عمل کردن می کند انگار که رطوبت در روی سطح پوست قرار دارد . ظرفیت آن به عنوان نرم کننده باعث می شود تا لایه بالایی پوست نرم شود.

          این قضیه باعث کمک به از بین رفتن سلول های مرده و پاک سازی در سطح پوست می شود ، به آب رسانی به  پوست در کمک می کند و باعث می شود تا پوست  تا حدودی نرمتر شود. فرم های گلیسیرین لایه روغنی همچنین به جلوگیری از ورود سموم کمک می کند.

          هنگام استفاده از این روش ، غلظت گلیسرین معمولاً زیر 50٪ است. این قضیه به این دلیل است که خاصیت رطوبت پذیری آن می تواند باعث شود که در غلظت های بالا تر از این مقدار آب را در حد بالایی جذب کند و در صورت استفاده از گلیسرول خالص روی پوست ، می تواند باعث ایجاد تاول و صدمه دیدن پوست شود. به همین دلیل است که صنعت آرایشی از گلیسیرین رقیق شده در محصولات خود استفاده می کند.

          1. مراقبت از پوست

          گلیسیرین نه تنها یک مرطوب کننده عالی است ، بلکه دارای طیف وسیعی از ویژگی های ترمیم کنندگی است که آن را برای استفاده در انواع مختلفی از محصولات مراقبت از پوست مناسب می کند.

          گلیسرین-صابون

          خاصیت مرطوب کنندگی و رطوبت پذیری آن به این معنی است که گلیسیرین در ترمیم و بازسازی سلول های پوستی می تواند تا حدود زیادی مؤثر باشد. به همین دلیل می تواند به بهبود ترک پاشنه های پا ، اگزما و درماتیت دست کمک کند. استفاده از گلیسیرین همچنین مدت زمان بهبودی زخم و همچنین بهبود ظاهر زخم را تا حدود 25٪  کاهش می دهد. جالب است بدانید که استفاده از گلیسرین حتی می تواند ،  pH پوست شما را دوباره متعادل کند.

          وقتی پوست ما چربی را از غدد روغن خود ترشح می کند ، بعداً با مخلوط شدن این چربی با عرق طبیعی سطح پوست ، یک لایه ی اسیدی تشکیل می دهد. این لایه دارای pH است که بین 4/4 و 5/5 متغیر است و این میانگین تعادل pH پوست است. یک لایه ی اسیدی در سطح پوست ما ممکن است بی نظیر به نظر برسد ، اما در واقع برای محافظت از پوست ما در برابر آلودگی و سموم ضروری است.

          کارهای زیادی وجود دارد که می توانیم pH مناسب پوست را از بین ببرد . به عنوان مثال ، استفاده از نوع صابون نامناسب می تواند تأثیر زیادی بر چهره و ظاهر شما داشته باشد. هنگامی که پوست خشک است ، به این معنی است که pH  بالاتر از 5.5 است و بنابراین پوست بسیار قلیایی است. هنگامی که پوست ملتهب باشد یا مستعد ابتلا به بیرون ریزی و جوش زدن باشد ، این نشان می دهد که pH کمتر 5/5 است و بنابراین بسیار اسیدی است.

          از شیر پاک کن برای کمک به تعادل pH پوست شما استفاده می شود و گلیسیرین به خصوص در این مورد بسیار خوب است زیرا این ماده نرم کننده و مرطوب کننده است. بسیاری از تونرهای صورت حاوی گلیسیرین هستند که به عنوان یک ماده تشکیل دهنده آن استفاده می شود. یک شاهد بر عدم سمیت آن این است که گلیسیرین در مراقبت از پوست نوزاد نیز کاربرد های مهمی دارد.

          صنایع غذایی

          خصوصیات رطوبت دهنده و طعم شیرین گلیسیرین به آن در صنایع غذایی که در آنجا به عنوان یک عامل مرطوب کننده ، امولسیفایر ، شیرین کننده و نگهدارنده رفتار می کند ، کاربردهای زیادی را در صنایع غذایی ایجاد می کند.

          1. شیرین کننده

          طعم شیرین گلیسیرین یکی از قابل تشخیص ترین ویژگی های آن است. در واقع ، 60٪ شیرین تر از سایر قندهای تصفیه شده با درصد کالری پایین تر در هر قاشق چای خوری محسوب می شود.

          گلیسیرین در صنایع غذایی به عنوان شیرین کننده مصنوعی استفاده می شود. به بستنی و بیشتر غذاهای فرآوری شده اضافه می شود. معمولاً در پخت و پز استفاده می شود ، به خصوص در تهیه گلدان های شیرین تر و شیرین تر و چسبناک تر.

          1. امولسیفایر

          از امولسیفایر در صنایع غذایی استفاده می شود تا با عمل به عنوان ماده ی واسطه از جداسازی روغن و آب در مخلوط جلوگیری شود. این به ایجاد امولسیون پایدار و همگن کمک می کند که ماندگاری بیشتری دارند. به عنوان مثال هنگام تهیه نان ، امولسیفایرها برای حفظ شکل ظاهری ، رطوبت و ماندگاری نان بسیار مهم هستند.

          می دانیم که چربی ها تری گلیسیرید هایی هستند که دارای مقداری گلیسیرین هستند. در طبیعت ، گلیسیرین به جای داشتن 3 گروه هیدروکسید ( OH ) ، 3 اسید چرب به ساختار آن متصل است. در تولید طبیعی گلیسیرین ، یکی از این اسیدهای چرب برداشته می شود . این امر به مولکول گلیسیرین اجازه می دهد تا به چیز دیگری مثلا آب وصل شود ، در حالی که اسیدهای چرب باقیمانده به سایر چربی ها وصل می شوند.

          بنابراین ، اکنون این مولکول ( گلیسرین ) دارای یک انتهای جذب کننده ی آب است که با آب در تعامل است و یک دم آبگریز که با چربی و روغن در تعامل است. این نحوه ساخت مولکول های امولسیون کننده است و نشان می دهد که چرا گلیسیرین یک امولسیفایر خوب می سازد.

          بیایید به مثال نان برگردیم. مونوگلیسیریدها ، گلیسرول استرهای اسیدهای چرب ، به عنوان امولسیفایر مورد استفاده قرار می گیرند تا به تثبیت خمیر کمک کرده و از بیات شدن آن جلوگیری کنند. امولسیفایرها نیز در اثر تعامل با گلوتن برای تقویت شبکه پروتئین نقش مهمی در بافت نان دارند. در کیک ها و شیرینی ها ، امولسیفایرها مهم هستند زیرا باعث افزایش پایداری حباب ها و تخلخل های آن ها می شوند . این همان چیزی است در نهایت باعث می شود که محصول نهایی سبک و متخلخلی تولید شود.

          امولسیفایرها با ایجاد فرمول غنی تر و تثبیت شده تر باعث بیشتر شدن ماندگاری نان و محصولات مربوط به آن می شود . ساختار خاص ، رطوبت پذیری و طعم شیرین گلیسرین ،  را از به یک امولسیفایر ایده آل تبدیل می کند.

          1. مرطوب کننده ها

          ظرفیت گلیسیرین به عنوان امولسیفایر با خواص مرطوب کنندگی آن تقویت می شود ، این همان چیزی است که به نان ، شیرینی و سایر محصولات پخته شده را به رطوبت خود می بخشد. همچنین با کمک به جذب رطوبت و آب  از محیط به حفظ مواد غذایی کمک می کند ، بنابراین احتمال بیات شدن این نوع محصولات را کاهش می دهد.

          تولیدات دارویی

          گلیسیرین یکی از پرکاربردترین ترکیبات موجود در داروهایی است که در نسخه های پزشکی وجود دارند ، که بعد از آب رتبه ی دوم را به خود اختصاص می دهد . گلیسرین موارد مصرف و کاربرد های بسیار فراوانی در صنعت تولید دارو را به خود اختصاص می دهد و بیشتر برای کمک به بهتر شدن طعم دارو ها استفاده می شود.

          گلیسرین-دارویی

          شربت سرفه به دلیل داشتن طعم و چسبندگی و شیرین بودن دارای مقداری گلیسیرین است. به همین دلیل است که شربت سرفه کاملاً غلیظ و مزه دار است. کپسول های پزشکی نیز با گلیسیرین پلاستیکی می شوند زیرا غیر سمی است و قابل خوردن است. دیگر داروهایی که در تولید آن ها از گلیسیرین استفاده می کنند عبارتند از:

          • آب سیاه : از گلیسیرین برای کاهش فشار چشم استفاده می شود
          • یبوست : خصوصیات نرم کننده گلیسیرین بدان معنی است که قادر به کم تر شدن یبوست است
          • گشادکننده ی رگ ها : نیتروگلیسیرین ، که در دینامیت نیز یافت می شود ، در درمان گرفتگی عروق قلبی کاربرد دارد

          ورم مغزی

          ورم مغزی هنگامی اتفاق می افتد که تجمع بیش از حد مایعات در فضای داخل سلولی مغز وجود داشته باشد. این بیماری معمولاً به دنبال ضربه مغزی ، سرطان یا سکته مغزی در اشخاص بوجود می آید.

          به دلیل خاصیت جذب کنندگی رطوبت ، از گلیسیرین به منظور کم کردن فشار بیش از حد داخل جمجمه که به دلیل ورم مغزی بوجود آمده باشد ، مورد استفاده قرار می گیرد. این کار را با بیرون کشیدن مایعات اضافی از بافت های بدن و جریان خون انجام می دهد  و این کار را به دلیل همین خاصیت جذب کنندگی فراوان رطوبت انجام می دهد.

          همچنین با جلوگیری از جذب مجدد آب در کلیه ها ، باعث می شود که بافت ها نتوانند دوباره آب اضافه جذب کنند . این کار باعث کاهش حجم خون بدن می شود که در نهایت باعث کم تر شدن فشار داخل جمجمه می شود.

           

          ما در این مقاله فقط تعداد کمی از کاربرد های مهم گلیسیرین را آوردیم . کاربردهای دیگر گلیسیرین شامل کاربرد این ماده ی مهم درساخت چسب ها و رزین ها در پوشش های محافظ است که کاربردهای خاصی در صنعت خودرو دارند. در صنعت چاپ که در آن از این ماده برای تولید جوهر استفاده می شود. گلیسرین همچنین در دینامیت ها و صنایع هوایی و در سیستم های خنک کننده رادیاتور اتومبیل ، قبل از اینکه با اتیلن گلیکول جایگزین شود کاربرد های فراوانی داشته است .

          برترین تامین کنندگان گلیسرین
          هلدینگ-خوش-گروپ-80989گلیسرینهلدینگ خوش گروپ

          (خوش شیمی تجارت-خوش شیمی فارمد-هرمس شیمی فارمد)



          فرم استعلام قیمت
          ثبت اطلاعات


          success